tisdag 2 mars 2010

Fönsterrutor

Ett litet problem har uppkommit gällande husbygget. Det har nämligen visat sig att vi inte har tillräckligt med gamla munblåsta glasrutor till våra nya fina fönster, eftersom vissa av de rutor som satt i de gamla sparade fönstren helt enkelt var för små. Nya munblåsta rutor är svindyra, men nu verkar det som att det kan gå bra att i viss grad använda sig av vanliga glas på övervåningens långsidor (vi har tillsäcklgt med glas till nedervåningen), om vi köper nytt munblåsyt glas till övervåningens gavelfönster.

Anledningen till att det inte passar bra med "vanliga" rutor på gavlarna lär ska vara att de "vanliga" glasen inte reflekterar ljuset på samma sätt som de munblåsta och att det därför blir för stor skillnad mellan uppe och nere. Men på långsidorna kommer takfoten ändå att i viss grad skugga så att det inte gör något där.

Vi har ju också lite tid på oss att leta efter gamla fönsterrutor som vi kan använda oss av, så vi får se hur det blir tillslut. De senaste dagarna har det i alla fall blivit mycket jobb på huset så det går verkligen framåt nu!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar